Kontakt oss på: Inntak: 90 82 09 61

Døgnbehandling

Phoenix Haga, Rusbehandling Østfold

Phoenix Haga tilbyr langtids rusbehandling med tilbud om videre oppfølging i vårt ettervern. Målgruppen er menn og kvinner i alderen 18 år og oppover.

Etter en periode hvor du merker at rusen har tatt overhånd, skal Phoenix Haga være et trygt sted å komme til. I landlige og trygge omgivelser ønsker vi å tilby deg alle de verktøy som du trenger for å mestre ditt liv. Siden 1989 har Phoenix Haga opparbeidet solid kompetanse på rusfeltet. Vi ønsker å dele vår kunnskap med deg slik at du kan mestre en rusfri hverdag med mening og positivt innhold. Etter flere lange år med rus vet vi at 1 år av livet ditt hos Phoenix Haga vil være en god investering for alle de år som du har foran deg.

  • Vi vil gi deg tillit – for vi vet at du kan mestre
  • Vi vil gi deg veiledning – for vi vet at det vil gjøre deg trygg
  • Vi vil tilrettelegge for aktiviteter og turer – for vi vet at det gir deg erfaringer og glede
  • Vi vil gi deg et fellesskap – for vi vet at det er vanskelig å klare det alene

Aktiviteter

Phoenix Haga, Rusbehandling Østfold, Bikuber, Bier, Honning
Lokal produsert honning

Gjennom Kulturdråpen har vi på Phoenix Haga et variert og godt kulturtilbud. Siden 2015 har vi hatt gleden av flotte konsertopplevelser og kreative workshops.

Vi har fokus på et sunt kosthold og fysisk aktivitet. På mandager og fredager arrangeres det trening som både beboere og ansatte organiserer. Beboerne arrangerer selv en joggegruppe som trener 3 ganger i uken. De deltar på alt fra Oslo Maraton til lokale løp.

På Haga har vi et ønske om å være mest mulig selvforsynte. Vi dyrker poteter og grønnsaker i drivhuset vårt på alle årstider foruten vinteren. Vi har bikuber som produserer honning, og vi har høner som produserer egg til oss. Vi har også noen katter som bor i egne oppvarmede hus og jakter mus på heltid.

Gjennom støtte av Kulturdråpen har vi gleden av å ha vårt eget kor som øver 1 gang i uken. Alle som deltar syns det er veldig uvant til å begynne med, men vi får stadig høre om hvor mye glede det gir. Vi tar på oss oppdrag hos lokale skogeiere om tre felling. Vi beholder trærne og tar de med oss tilbake til Haga, kløyver ved, og selger til de som måtte ønske det. Det betyr at alle som bor og jobber på Haga blir opplært i motorsagbruk, traktorkjøring og bruk av ATV. 

Turer

Det er viktig å lage seg nye opplevelser og lade batteriene sine. Vi har en tradisjon på Phoenix Haga hvor vi drar på 5 turer i året. Når Phoenix Haga reiser på tur inviterer vi også ettervernet. Vi bestiger fjelltopper på Jotunheimen. Vi drar på hyttetur og bader i Lillesand. Vi får opp adrenalinet når vi drar til Sjoa og rafter. Når vi drar til Trysil på hyttetur er det alt fra alpint og langrenn til yatzy som står på timeplanen. I Rondane utfordrer vi oss selv med en ordentlig villmarksopplevelse som blant annet inneholder isfiske og langrenns turer. Vi vet at det er viktig med positive ferieminner. For oss på Phoenix Haga er det viktig at beboerne er med på å lage minnene selv. Det betyr at vi som ansatte veileder, men at beboerne selv lærer å planlegge og forberede turene. Mestringsfølelsen av å planlegge, forberede og nyte turopplevelsene sammen som et fellesskap skaper gode minner og erfaringer som man kan ta med seg videre i livet etter behandling. 

Behandlings modell hos Phoenix Haga

Vår modell baserer seg på fellesskapet som metode. Den rusavhengiges liv er ofte preget av lite konstruktive rutiner og mangel på struktur i hverdagen. Etter en lang periode i avhengighet vil ofte hovedvekten av den sosiale omgangskretsen være preget av aktive rusavhengige. I vår modell er det viktig å etablere en trygg struktur og gode rutiner, samt gi en arena for å øve på ansvarlighet ovenfor de nye rutinene og den nye strukturen. I et fellesskap av andre rusavhengige vil hver enkelt ha mulighet til å dra nytte av hverandres erfaringer, veiledet av de ansatte. 

Beboerne blir gitt mulighet til å erfare sin personlige styrke og kapasitet for endringsarbeid. De utvikler sosiale ferdigheter og opplever økt selvfølelse gjennom sosial samhandling og mestring. Den enkelte utvikler seg gjennom ansvar, forpliktelser og aktivt engasjement i egen og andres behandling. I et fellesskap, hvor alle jobber mot et rusfritt liv, legger vi stor vekt på hvordan man kan gjøre hverandre til gode støttespillere, både i døgnbehandlingen, ettervernet og livet etter.

Undervisningstilbud

Vi har et eget utdanningstilbud, med undervisning på grunnskolenivå tre ettermiddager/kvelder pr. uke. Det undervises i fagene norsk, engelsk, samfunnsfag og matematikk. Med dette tilbudet, som det er opp til den enkelte å benytte seg av, får beboerne anledning til å ta opp igjen skolegangen i trygge omgivelser, forbedre resultater eller skaffe seg et fullstendig vitnemål fra grunnskolen. 

De som benytter seg av skoletilbudet melder om at dette gir god trening i å øve opp konsentrasjonen sin, og at de frisker opp i tidligere kunnskaper. Flere av de som benytter seg av tilbudet bruker det som en øvingsarena da de ønsker å fortsette på skole i etterkant av behandlingen. Ca. halvparten av de som deltar i vårt ettervern er elever ved videregående skole eller er lærling kombinert med skolegang. 

”Lykken er å vinne i Lotto sies det. Men når håpet er borte og glede bare er et ord, er alle penger i verden forgjeves.
Mitt lykkelodd ga meg mulighet til å komme på Phoenix Haga. Her kan jeg fortelle om meg selv til andre som har evnen til å forstå. Jeg kan bygge vennskap og delta i et fellesskap. Det er lykke for meg”

Roger, 27 år