Behandling – hva er det for noe?

Behandling – hva er det for noe?

«Før jeg kom til Phoenix Haga hadde jeg rusa meg i 10 år. Jeg hadde mista hele gnisten til å leve videre og var vel egentlig fast bestemt på at det ikke var noe håp for meg.
 
Jeg visste at jeg måtte gjøre noe, men jeg visste ikke hva.
Behandling, hva var det for noe? Ikke visste jeg.
Men jeg måtte prøve noe nytt, uansett kunne det livet jeg levde ikke fortsette.
 
Jeg fikk ikke treffe sønnen min og hadde ikke noen jobb eller nære venner som jeg kunne prate med når jeg hadde det vanskelig. Jeg tok en sjanse, og det er det livet handler om – ta en sjanse når du ikke helt vet hvor den fører deg hen. Jeg søkte meg inn i behandling, visste ingenting om plassen eller hvordan det fungerte. Jeg måtte bare komme meg vekk fra der jeg bodde.
 
Jeg har vært her i snart ni måneder og dette har vært til stor hjelp for meg. Har fått jobba mye med mine adferdsproblemer, for det er egentlig det dette dreier seg om.
Har man viljen til å bli rusfri så klarer man det. Det er ikke så vanskelig å slutte med rusen, men å holde seg rusfri resten av livet det er den store tingen. 
 
Man må derfor jobbe med seg selv: sette ord på følelsene man har inne i seg og tørre å si i fra når man blir lei seg. Sette grenser for seg selv og tenke at det man gjør får konsekvenser. Jeg har handla mye på impulser hele mitt liv og ikke tenkt noe særlig over det jeg har gjort. Det har ikke ført meg til noen bra plass.
 
Har havna i fengsel, bare levd i nuet, ikke hatt noen drømmer om hva jeg vil med livet eller noen ting. Her inne har jeg fått meg venner som bryr seg om meg. De er kritiske til meg når de spør meg hvordan jeg har det og de godtar ikke noe bullshit. Jeg har fått et bra samhold med flere her som jeg har blitt veldig glad i. Jeg har bygd opp tillit hos familie og sønnen min. Jeg har blitt mer sikker på meg selv og mine egne meninger og at jeg kan også leve et nyktert og verdig liv».
 
                                                                                                                                    Fredrik , 31 år